Πολιτική
Πέθανε ο Δημήτρης Βουνάτσος
Θλίψη σκόρπισε το άγγελμα θανάτου του Δημήτρη Βουνάτσου.

Έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί μετά από σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ο Δημήτρης Βουνάτσος.
Ο Δημήτρης Βουνάτσος ήταν 82 ετών, είχε διατελέσει επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό Λέσβου, αιρετός νομάρχης και δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Λέσβου.
Ποιος ήταν ο Δημήτρης Βουνάτσος
Ο Δημήτρης Βουνάτσος γεννήθηκε στο Πλωμάρι - Λέσβου. Γιός του Φωκίωνα Βουνάτσου, δικηγόρου, εκ των επιφανεστέρων στελεχών της Εθνικής Αντίστασης στην Λέσβο και Βουλευτή της ΕΔΕ, καθώς επίσης και μετέπειτα Δημάρχου Πλωμαρίου. Είναι Δικηγόρος και έγγαμος με την Μυρσίνη Κουντούρη.
Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό ως απλός στρατιώτης στα 1968-1970.
Στο Πανεπιστήμιο ασχολήθηκε με τον φοιτητικό Συνδικαλισμό. Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Σχολής, Προεδρεύων στο κλιμάκιο της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (ΕΦΕΕ), Ιδρυτικός Πρόεδρος του Συλλόγου Λεσβίων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος των Πολιτικών Φοιτητικών Οργανώσεων, Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών(ΔΑΣ)-114, Οργάνωση Νέων Ενώσεως Κέντρου (ΟΝΕΚ) και Ελληνικής Δημοκρατικής Νεολαίας (ΕΔΗΝ). Προβεβλημένο στέλεχος της Γενιάς του 114. Εκ των ιδρυτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, μέλος όλων των Βαθμίδων των οργάνων Βάσης στη Λέσβο.
Πολιτεύτηκε το 1981 και εκλέγεται πρώτος Βουλευτής. Επανεκλέγεται σ' όλες τις επακολουθήσες Βουλευτικές Εκλογές, του 1985, τον Ιούνιο του 1989, τον Νοέμβριο του 1989, το 1990, το 1993, συνολικά επι 15 χρόνια, στον Νομό Λέσβου.
Το 1999 εξελέγη Νομάρχης Λέσβου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό “Λαϊκή Ενότητα”. Το 2002 ο συνδυασμός του πήρε 48,50% και έγινε αξιωματική αντιπολίτευση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, ενώ το 2006 κατέλαβε την τρίτη θέση ως ελάσσων αντιπολίτευση. Το 2010, μετά τον “Καλλικράτη” που συνένωσε τους 13 δήμους της Λέσβου σε έναν, εξελέγη Δήμαρχος με 57,80%, αγωνιζόμενος να “σπάσει” τον ενιαίο δήμο.
Ο Δημήτρης Βουνάτσος ακολούθησε μια πορεία αφοσίωσης στον τόπο του. Δικηγόρος στο επάγγελμα, διέπρεψε στην πολιτική σκηνή με την έντονη προσωπικότητά του και την αμεσότητα που τον χαρακτήριζε. Υπήρξε πρωτοπόρος στον φοιτητικό συνδικαλισμό, ενώ ως δήμαρχος και νομάρχης προώθησε έργα υποδομής και στήριξε τις τοπικές κοινότητες, μένοντας πάντα κοντά στους πολίτες. Η απώλειά του προκάλεσε βαθιά θλίψη στη Λέσβο και πέρα από αυτήν, με την κληρονομιά του να παραμένει ζωντανή μέσα από την αδιάκοπη προσφορά του στον τόπο και τους ανθρώπους του.
Συλλυπητήρια δήλωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τον θάνατο του Δημήτρη Βουνάτσου στην οποία αναφέρει:
"Ο Δημήτρης Βουνάτσος από το Πλωμάρι Λέσβου, υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Λέσβο. Επί σειρά ετών μέλος της Κ.Ε., βουλευτής, αιρετός Νομάρχης και Δήμαρχος.
Από οικογένεια με μακρά δημοκρατική παράδοση, ο Δημήτρης Βουνάτσος εντάχθηκε από τα χρόνια των σπουδών του, ως φοιτητής Νομικής, στον πολιτικό αγώνα μέσα από τις γραμμές της ΕΔΗΝ.
Μάχιμος δικηγόρος, φορέας μιας ευρύτερης παιδείας. Πατριώτης και σοσιαλιστής. Ταυτισμένος με τον τόπο του. Έμπρακτος υπερασπιστής του Αρχιπελάγους, των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, της Λέσβου, της Λήμνου, του Αγίου Ευστρατίου και ταυτόχρονα ενεργός συμπαραστάτης στους αγώνες για την απελευθέρωση και τα δικαιώματα των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.
Θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του".
Χιόνια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις στη βόρεια Ελλάδα (εικόνες)
Φυλακές Κορυδαλλού: Όπλα, φυσίγγια και συλλήψεις έγκλειστων (εικόνες)
Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!